ViktVäktarna - Minestrone med gremolata

Minestrone med gremolata

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Minestrone är en klassisk italiensk tomatbaserad soppa med grönsaker och ofta pasta eller ris. Denna variant har vi valt att lyxa till lite med en gremolata. Busenkel vardagslyx!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

4 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 tsk

Tomater, hela konserverade

1 förp, cocktailtomater

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Timjan

1 tsk, torkad

Oregano

1 tsk, torkad

Pasta okokt (risoni)

2 dl

Gröna ärter

100 g

Bladpersilja

1 dl

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Grovhacka lök och 2 vitlöksklyftor. Skär morot och zucchini i mindre bitar.
  2. Värm olja i en gryta och fräs zucchini, morot och lök några minuter. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med 1 minut under omrörning. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärningar, timjan och oregano. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Blanda ner pastan och låt sjuda tills pastan är al dente, ca 10 minuter. Lägg i ärterna och låt dem bli varma.
  4. Skala och finhacka 2 vitlöksklyftor och persilja. Blanda med rivet skal och lite pressad saft från citronen.
  5. Servera soppan toppad med gremolata.