Foto av Örtfylld kyckling med grillade grönsaker från WW ViktVäktarna

Örtfylld kyckling med grillade grönsaker

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Härligt örtig kyckling med sälta från skinka. Missa inte citronzest i vinägretten som lyfter rätten till en annan nivå.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

200 g

Lufttorkad skinka

1 skiva(or)

Basilika

1 tsk

Oregano

½ tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Quinoa, okokt

dl

Fänkål

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Sparris

½ knippe(n)

Olivolja

3 tsk

Balsamvinäger

½ msk, vit

Färska örter

1 msk, hackade

Citron

1 st, 3 tsk zest

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär ett snitt i kycklingen. Skär skinkan i strimlor. Blanda basilika, oregano och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Lägg örterna och skinka i kycklingfilén och sätt i en sticka så att den håller ihop. Pensla kycklingen med 1 tsk olja och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i ca 25 min. Koka quinoa. Skär fänkål i bitar och strimla paprika. Grilla fänkål, paprika och sparris på ett grilljärn eller i ugn tills de fått färg. Rör samman 2 tsk olivolja, balsamico och örter. Riv i zest från citron. Smaka av med salt och peppar. Blanda grönsakerna och quinoa med vinägretten. Ta ut kyckling och servera tillsammans med grönsaksblandningen.