Foto av Parmesanstekt fiskfilé med squash- och morotspasta från WW ViktVäktarna

Parmesanstekt fiskfilé med squash- och morotspasta

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker och lättlagad fiskrätt! Potatismos är också väldigt gott till, om man vill byta ut pastan.

Ingredienser

Sej

600 g, eller annan vit fisk

Vetemjöl

2 msk

Parmesanost

4 msk

Margarin flytande 80%

2 msk

Tomat

4 st

Pasta okokt (typ spaghetti)

4 portion(er)

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Basilika

2 msk, färsk, hackad

Oliver i saltlag

15 stor(t)/stora, svarta

Instruktioner

  1. Dela tomaterna och lägg dem i en smord ugnsfast form. Skär fisken i 8 portionsbitar. Vänd den i mjöl och parmesan, stek hastigt på båda sidorna, lägg över i formen med tomaterna. Stek i ugn, 200° ca 10 minuter. Riv squash och morötter grovt. Hacka löken. Fräs detta tillsammans med pressad vitlök i olja. Blanda ner basilika. Blanda alltsammans med den kokta pastan. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackade oliver. Servera pastan tillsammans med fisk och tomater.