ViktVäktarna - Ponzumarinerad kyckling i airfryer

Ponzumarinerad kyckling i airfryer

9
Points®
Total tid
27 min
Förberedelse
2 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ponzumarinerad kyckling som får bli krispig i en airfryer är en given hit! Saknar du airfryer, bryn kycklingen runt om i en panna och sätt sedan in i ugn på 125° tills innertemperaturen är 68° (ca 30 minuter).

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Ponzu (citrussoja)

1½ dl

Vatten

3 msk

Rapsolja

3 tsk

Senap

3 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Broccoli

1 stånd

Salladslök

3 st

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda ponzu, senap, vatten och 1 tsk olja i en skål stor nog att rymma kycklingen.
  3. Strimla kyckling och blanda ner i marinaden.
  4. Sätt airfryern på 200° och lägg ner kycklingen, tillaga i 10 minuter, ta ut behållaren och rör om. Sätt därefter in behållaren igen och tillaga i ytterligare 10 minuter.
  5. Dela broccoli i mindre buketter, strimla stammen och salladslöken.
  6. Hetta upp 2 tsk rapsolja och stek grönsakerna tills de har fin färg.
  7. Servera ris med kyckling och grönsaker, toppa med sesamfrön och ev. lite mer ponzu.