Foto av Tandoorikyckling med saffransris från WW ViktVäktarna

Tandoorikyckling med saffransris

11
Points®
Total tid
2 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Klassiska indiska smaker som saffran, kryddnejlika, kardemumma och tandoori förenas i den här goda rätten. Servera med en frisk myntayoghurt för att bryta av.

Ingredienser

Ris, okokt

3½ dl, jasminris

Saffran

½ g

Kardemumma

2 g, 3 hela kapslar

Lagerblad

2 st

Kryddnejlika

¼ tsk, 2-3 st

Kycklingbröstfilé

500 g

Currypasta

4 msk, tandoori currypasta

Yoghurt naturell 0,5%

6 msk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Gurka

1 st, skalad och grovt riven

Mynta

2 msk, färsk, hackad

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk, finhackad

Instruktioner

  1. Blanda tandoori currypasta och vitlök med naturell yoghurt i en skål. Gör några snitt i kycklingfiléerna och lägg ner dem i yoghurtblandningen. Täck skålen och låt stå i kylen minst 2 timmar men gärna upp till ett dygn. Grilla kycklingen på grillen eller i ugnen 250° tills de känns klara. Skölj riset i varmt vatten. Koka riset enl förp, tillsammans med kryddor och saffran Blanda matlagningsyoghurt med gurka och mynta, smaka av med salt och svartpeppar. Tips! Prova att byta ut kycklingfilén mot kalkon, fläskkött eller lax.