ViktVäktarna - Thailändsk nudelsallad med kalkonfärs och sparris

Thailändsk nudelsallad med kalkonfärs och sparris

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt fräsch och smakrik nudelsallad med krispig kalkonfärs, sparris stekt med vitlök och ingefära, en ljuvlig dressing, koriander och salta jordnötter.

Ingredienser

Glasnudlar, okokta

100 g

Risvinäger

3 msk

Lime

1 st

Farinsocker

1 msk

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Sesamolja

2 tsk

Sriracha

2 tsk

Rapsolja

2 tsk

Kalkonfärs 10%

500 g

Sparris

1 knippe(n)

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, finriven

Koriander

1 knippe(n)

Jordnötter, salta

3 msk

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten, låt rinna av helt och lägg upp på ett serveringsfat. Klipp dem ev. i mindre bitar.
  2. Vispa ihop risvinäger, rivet limeskal, socker, fisksås, sesamolja och sriracha. Vispa tills sockret lösts upp.
  3. Värm rapsolja i en panna och stek färsen tills den är genomstekt och lite krispig. Lägg över på serveringsfatet med nudlarna.
  4. Bryt av den torra delen på sparrisen och skär den fina delen i mindre bitar. Finhacka vitlök.
  5. Stek sparris, vitlök och ingefära någon minut under omrörning, i samma panna som färsen stektes i. Lägg över på serveringsfatet. Blanda ner dressingen och hackad koriander.
  6. Toppa med lite mer koriander, jordnötter och chili flakes.