Foto av Thailändsk nudelsallad med kalkonfärs och sparris från WW ViktVäktarna

Thailändsk nudelsallad med kalkonfärs och sparris

11
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt fräsch och smakrik nudelsallad med krispig kalkonfärs, sparris stekt med vitlök och ingefära, en ljuvlig dressing, koriander och salta jordnötter.

Ingredienser

Glasnudlar, okokta

100 g

Risvinäger

3 msk

Lime

1 st

Farinsocker

1 msk

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Sesamolja

2 tsk

Sriracha

2 tsk

Rapsolja

2 tsk

Kalkonfärs 10%

500 g

Sparris

1 knippe(n)

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, finriven

Koriander

1 knippe(n)

Jordnötter, salta

3 msk

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten, låt rinna av helt och lägg upp på ett serveringsfat. Klipp dem ev. i mindre bitar.
  2. Vispa ihop risvinäger, rivet limeskal, socker, fisksås, sesamolja och sriracha. Vispa tills sockret lösts upp.
  3. Värm rapsolja i en panna och stek färsen tills den är genomstekt och lite krispig. Lägg över på serveringsfatet med nudlarna.
  4. Bryt av den torra delen på sparrisen och skär den fina delen i mindre bitar. Finhacka vitlök.
  5. Stek sparris, vitlök och ingefära någon minut under omrörning, i samma panna som färsen stektes i. Lägg över på serveringsfatet. Blanda ner dressingen och hackad koriander.
  6. Toppa med lite mer koriander, jordnötter och chili flakes.