Foto av Torskrygg med rödbetor och kapris från WW ViktVäktarna

Torskrygg med rödbetor och kapris

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Sno ihop en god rödbetsblandning och servera till stekt torsk. Himelskt gott!

Ingredienser

Rödbetor, färska

4 st

Torsk

600 g, 4 bitar à 150 g torskrygg

Margarin flytande 80%

1 msk

Salladslök

4 st

Kapris

2 msk

Dill

1 msk

Potatis

500 g

Fänkål

300 g

Mjölk 0,5%

¾ dl

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 20 min. Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalet. Skär i mindre klyftor.
  2. Strimla löken och hacka dillen. Dela potatis och fänkål i mindre bitar och koka. Häll av vattnet och vispa potatis, fänkål och mjölk till ett luftigt mos. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek fisken i margarin ca 2 min per sida. Lägg rödbetor, lök, kapris och dill i pannan och låt allt bli varmt.
  4. Servera fisken med mos och rödbetsblandningen.