ViktVäktarna - Ugnsrostad kyckling med pumpa och morot

Ugnsrostad kyckling med pumpa och morot

0
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pumpa, morot och kyckling - allt på en plåt. Så smidigt!

Ingredienser

Pumpa (vintersquash)

500 g, gärna hokkaido

Morot

400 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

1 tsk

Senap

1 tsk

Timjan

1 msk, färsk

Citron

4 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela pumpa i mindre bitar och lägg i en påse med morötter och olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra och sätt in i ugnen tills de är mjuka, ca 45 minuter. När ca 20 minuter av tillagningstiden återstår, lägg in kycklingen på samma plåt, salt och peppra och sätt in i ugnen tills den är genomstekt.
  3. Bre senap på kycklingen och toppa med timjan. Servera med citronklyftor.