Vietnamesiska fish cakes på clariasfärs med nudelsallad
8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Clariasfärs är en köttig fiskvariant som lämpar sig väldigt bra att göra biffar på. Och dessa fish cakes är inget undantag. De är enkla att få ihop och smakar underbart! Serverade tillsammans med en nudelsallad och en vietnamesisk nouc chamsås som är söt, salt, syrlig och lite stark. En väldigt fräsch och god middag har du här.
Ingredienser
Chilipeppar
1 st, röd/röda
Socker
1 msk
Lime
2 st, saft
Vatten
2 msk
Fisksås (orientalisk)
2 msk
Koriander
1 knippe(n)
Currypasta
1½ msk
Clariasfärs (Gårdsfisk)
500 g
Salt
½ tsk
Lime
1 st, skal
Risnudlar okokta
180 g
Ströbröd (skorpmjöl)
4 msk
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Gurka
2 liten(t)/små, eller 1 stor
Salladslök
2 st
Rapsolja
1 msk