ViktVäktarna - Vietnamesiska fish cakes på clariasfärs med nudelsallad

Vietnamesiska fish cakes på clariasfärs med nudelsallad

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Clariasfärs är en köttig fiskvariant som lämpar sig väldigt bra att göra biffar på. Och dessa fish cakes är inget undantag. De är enkla att få ihop och smakar underbart! Serverade tillsammans med en nudelsallad och en vietnamesisk nouc chamsås som är söt, salt, syrlig och lite stark. En väldigt fräsch och god middag har du här.

Ingredienser

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Socker

1 msk

Lime

2 st, saft

Vatten

2 msk

Fisksås (orientalisk)

2 msk

Koriander

1 knippe(n)

Currypasta

1½ msk

Clariasfärs (Gårdsfisk)

500 g

Salt

½ tsk

Lime

1 st, skal

Risnudlar okokta

180 g

Ströbröd (skorpmjöl)

4 msk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Gurka

2 liten(t)/små, eller 1 stor

Salladslök

2 st

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Börja med nouc chamsåsen: Skiva chili tunt. Vispa ihop socker och pressad lime i en liten skål. Tillsätt vatten, chili och 1 msk fisksås.
  2. Finhacka hälften av koriandern. Blanda ihop currypasta och 1 msk fisksås.
  3. Lägg clariasfärs i en bunke och blanda ner den hackade koriandern, currypasta, salt och rivet limeskal. Forma små runda biffar (ca 12 st) och vänd i ströbröd.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
  5. Hyvla morot i långa remsor, skär tunna stavar av gurka. Strimla salladslök tunt.
  6. Värm olja i en panna och stek fiskbiffarna tills de fått fin färg och är genomstekta.
  7. Blanda ihop grönsakerna med nudlarna och nuoc chamsåsen. Toppa med resterande koriander och servera med fish cakes.