Foto av Matig macka med pocherat ägg och lax från WW ViktVäktarna

Matig macka med pocherat ägg och lax

9
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Lyxig macka utan att vara tokonyttig. Tänk ägg benedict fast med lax istället för bacon.

Ingredienser

Ättika

2 tsk

Salt

2 tsk

Ägg

1 st

Bladspenat

1 dl

Rågbröd grovt med hela korn

1 skiva(or)

Lax kallrökt

1 skiva(or)

Generell restaurangmat Hollandaisesås

1 msk

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med 0,5 liter vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck ägget i en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner ägget i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp ägget och lägg på hushållspapper.
  2. Lägg babyspenat på brödet. Lägg på lax och ägg. Ringla över hollandaisesås och krydda med salt och peppar.

Anteckning

Tycker du att hollandaisesåsen är lite för tam i smaken kan du pressa i lite citron och smaka av med salt och peppar.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!