Foto av Moussaka med feta från WW ViktVäktarna

Moussaka med feta

13
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Härlig moussaka under ett täcke av salt fetaost. Känner du smaken av Grekland?

Ingredienser

Aubergine

1 st

Rapsolja

2 tsk

Quornfärs

200 g

WW Sauce parmarosa

1 påse(ar)

Morot

1 st

Majs

1 dl

Yoghurt naturell 3%

2 dl

Ägg

2 st

Salladsost (feta) 10%

75 g

Instruktioner

  1. Skär aubergine i 1 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på hushållspapper och strö över salt. Hetta upp olja och stek aubergine på båda sidor. Fräs färsen smulig, blanda ner morot och majs. Strö över såspulvret och späd med vatten enligt förp. Låt det puttra ca 5 min. Varva aubergine och sås i en ugnsform. Vispa samman yoghurt, ägg och krydda med peppar och en nypa muskotnöt. Häll blandningen över. Smula över osten och tillaga i ugn 225° ca 20 min. Servera med sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!