Foto av Moussaka med feta från WW ViktVäktarna

Moussaka med feta

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Härlig moussaka under ett täcke av salt fetaost. Känner du smaken av Grekland?

Ingredienser

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Quornfärs

200 g

Tomatpuré

1 msk

Morot

1 medelstor(t)/medelstora, grovt riven

Majs

1 dl

Mjölk 0,5%

1½ dl

Vetemjöl

½ msk

Yoghurt naturell 3%

2 dl

Ägg

2 st

Salladsost (feta) 10%

75 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär aubergine i 1 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på hushållspapper och strö över salt.
  3. Hetta upp olja och stek aubergine på båda sidor.
  4. Fräs färsen smulig, blanda ner tomatpuré, riven morot och majs och låt steka med en kort stund.
  5. Blanda mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Varva aubergine, färsröra och sås i en ugnsform.
  7. Vispa samman yoghurt, ägg och krydda med peppar och en nypa muskotnöt. Häll blandningen över. Smula över osten och tillaga i ugn ca 20 min. Servera med sallad.