Blogg

När man äntligen kommer i sina smaljeans...

Ja, de flesta som försöker eller har gått ner i vikt vet vad jag menar. Och egentligen – har vi inte alla ett speciellt förhållande till just jeans? När jeansen sitter perfekt, då känns det bra! En som har fångat just den här känslan i en rolig bild är en av våra medlemmar Josefin (du kan läsa hennes framgångshistoria här).

Det var just jeansproblemet som fick Josefin att börja göra illustrationer över sin viktresa.

– Det var när jag reflekterade över hur komiskt det var att viktminskningens första tecken främst började visa sig runt bysten men att stussen fortsatte att ha samma omkrets. Kanske inte det mest önskvärda. Jag försökte hitta en bild på nätet som illustrerade detta fenomen men fann ingen, så jag ritade en själv istället. Sedan kom jag på massor av scenarier och situationer som torde vara delade av fler som genomgår en viktresa. Det blev ett sätt att ha lite självdistans också.

 

Lite humor och distans till viktminskningen gör det hela lite lättare helt enkelt!

Måste också passa på att lyfta ett fantastiskt exempel på hur mycket positivt en På Jobbet-kurs kan leda till. Inte bara har medarbetarna minskat i vikt, man upplever också att klimatet har blivit öppnare vad gäller mat, vikt och hälsa. Läs mer här!

/Maria