INGREDIENSER:
Vitkålsgratäng:
1 vitkålshuvud
1 gul lök
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsgrädde 4%
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, gärna grovmalen
100 g riven ost 17%
600 gram kycklingfilé
2 tsk flytande margarin
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°. Skär bort stammen på vitkålen och skala löken. Skär eller strimla vitkålen i minde bitar och hacka löken. Svetta lök och kål på svag värme i oljan och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde och sjud tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och peppar, smaka av under tiden. Vill du ha lite mer hetta, tillsätt lite sambal oelek eller färsk hackad chili. Slå över i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten smält och fått fin färg. Krydda och stek kycklingen i margarin, servera med vitkålsgratäng och picklad rödlök. Tips! Servera gärna med picklad rödlök. Blanda 1 dl ättika, 2 dl socker, och 3 dl vatten. Skala och skär 2 rödlökar tunt och lägg ner löken i lagen och låt den dra. 2 picklade rödlökar är 7 SmartPoints.