Recept

Pasta- och kasslergratäng

Publicerad 16 mars 2017

Portioner: 6 Förberedelsetid:15 min Tillagningstid: 35 min Svårighetsgrad: Medel

Den här lådan kan du "svänga ihop" när du får oväntat besök eller som en god vardagsmiddag efter jobbet.

Ingredienser
  • 500 g Kassler (fett bortskuret)   
  • 350 g Pasta okokt (typ spaghetti)
  • 1 st Purjolök   
  • 3 klyfta(or) Vitlök   
  • 1 st Paprika, röd   
  • 2 tsk Margarin flytande 80%   
  • 1 1/2 tsk Dragon, torkad   
  • 2 dl Gröna ärter   
  • 1 msk Tomatpuré   
  • 3 dl Lättmjölk 0,5%   
  • 2 dl Matlagningsgrädde 7%   
  • 2 dl Ost riven 17%                                                                
Pasta- och kasslergratäng

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, häll av vattnet. Smörj en ugnsform med 1 tsk margarin och lägg i pastan. Strimla purjo, hacka vitlök och paprika. Tärna kasslern. Fräs purjo, vitlök, paprika och kassler i resterande margarin, låt fräsa ca 10 minuter. Lägg i ärter, dragon, tomatpuré, 2 dl mjölk och 1 dl grädde. Låt småkoka ytterligare 3-4 minuter. Krydda och häll röran över pastan. Blanda ost, 1 dl grädde, 1 dl mjölk och häll över. Gratinera i ugn 225° ca 20 minuter. Servera med sallad.