Recept
Pasta- och kasslergratäng
Av ViktVäktarna
Publicerad 16 mars 2017
Portioner: 6 Förberedelsetid:15 min Tillagningstid: 35 min Svårighetsgrad: Medel
Den här lådan kan du "svänga ihop" när du får oväntat besök eller som en god vardagsmiddag efter jobbet.
Ingredienser
|
|
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, häll av vattnet. Smörj en ugnsform med 1 tsk margarin och lägg i pastan. Strimla purjo, hacka vitlök och paprika. Tärna kasslern. Fräs purjo, vitlök, paprika och kassler i resterande margarin, låt fräsa ca 10 minuter. Lägg i ärter, dragon, tomatpuré, 2 dl mjölk och 1 dl grädde. Låt småkoka ytterligare 3-4 minuter. Krydda och häll röran över pastan. Blanda ost, 1 dl grädde, 1 dl mjölk och häll över. Gratinera i ugn 225° ca 20 minuter. Servera med sallad.