Framgångshistorier

Emelie: "Det var nu eller aldrig!"

Emelie, -19,7 kg

"Fruktavdelningen lockar mer än godishyllan i affären!"

En dag tröttnade Emelie på att tänka “usch” varje gång hon såg sig i spegeln. Hon ringde upp sin kompis Mia som befann sig i samma sits.

- Vi bestämde oss för att göra något tillsammans, och eftersom min extramamma var ViktVäktare och min mamma hade varit med för 25 år sedan så låg det nära till hands.

Det var nervöst inför första mötet men samma sekund som de kom innanför dörrarna så kände de att de kommit helt rätt.

- Det är sådan energi på mötena! Man blir så peppad, både av coachen och av alla som är där. Det är både en tävling med sig själv, samtidigt som man bara blir piggare och, ja allt blir roligare för varje gång!

 

"Då förstod jag att det funkar"

 

Även om det var bitvis tufft i början så minns Emelie sina tre månader på WW ViktVäktarna som mestadels roliga. Hon berättar att hon bävade inför jul- och nyårshelgen som kom strax efter hon hade börjat.

- Men jag fortsatte ju gå ner i vikt! Det var då jag förstod att det verkligen funkar. Jag skulle alltså kunna njuta av god mat och ändå ha en sundare livsstil och må bättre.

Emelie har varit noga med att fortsätta leva som vanligt. Laga samma sorts mat, njuta av det hon tycker om och motionera på ett sätt som passar henne.

- Det är så skönt att slippa tänka på träning, jag hatar att träna! Men jag går gärna promenader för mitt eget inre lugn. Att träna under press funkar inte för mig.

När det gäller maten så håller sig Emelie till traditionella vardagsrätter. Hon har i stort sett bara bytt ut vissa saker som mejeriprodukter och gör ibland blomkålsris istället för potatis.

- Att göra det enkelt för mig är viktigt! Om man avancerar för mycket så blir det svårt att hålla det i längden.
 

 

Stöttande sambo och kollegor

 

Till vardags jobbar Emelie som frukt- och gröntansvarig i en livsmedelsbutik, något som såklart varit en fördel för henne under omställningen.

- Ja, frukten har faktiskt större dragningskraft än godishyllan i affären! Det är en fantastisk känsla.

Hon vill också betona vilket ovärderligt stöd hon har från sina kollegor.

- De vet hur viktigt detta är för mig. Ska vi ha fika på jobbet så skivar de upp en melon hellre än ställer fram ett fat med muffins till exempel. De hjälper mig också att prioritera de gånger jag har invägning på ViktVäktarna, så jag inte behöver jobba just de tiderna.

Även Emelies sambo stöttar henne på många sätt.

- Han äter den maten jag äter, men tar större portioner när han behöver det. Dessutom passar han på att köpa hem pizza till middag ibland när jag jobbar sent, så jag slipper bli suktad av det!

Emelie vill påstå att detta är det bästa hon har gjort.

- All ny god mat, orken efter att ha slutat med allt socker, humöret som är så mycket bättre. Men inte minst - utmaningen mot mig själv! Det är inte bara utsidan som har förändrats. Jag har tack vare denna resa insett att vill man så kan man!