Framgångshistorier

En okomplicerad viktminskning

När Malin väl hade bestämt sig för att gå ner i vikt gick det lätt. Nu slipper hon må dåligt och ha ångest över sin kropp och kan istället njuta av hälsosam och god mat.

Malin, Möten, 34,5 kg

 

“ – Jag hade bestämt mig för att få uppleva känslan av att gå i mål, säger Malin.  ”


Det hela började som en tävling. Malin och hennes kompisar gick med i ViktVäktarna Online och skulle gå ner så många kilon som möjligt. Då gick Malin ner från 118 till 102 kg och kom tvåa men sen la hon viktminskningen på is och efter några månader hade hon gått upp 5 kilo igen.
– Då bestämde jag mig för att gå på möten. ViktVäktarna är det enda som jag kan hålla mig till eftersom det inte finns några förbud. Samtidigt så behövde jag stödet från en coach. Det svåra är att bestämma sig, det är lätt att skjuta det framför sig.

Medvetna val
Malin började med att följa checklistan noga och blev snabbt medveten om hur fel hon hade ätit. 
– Jag valde direkt bort livsmedel, som t.ex. bearnaise som inte var värt det längre. För att det ska fungera i längden gäller det att få en fungerande vardag och för mig innebär det att äta vanlig mat men att göra medvetna val.

Låt det ta sin tid
– Det har ju tagit tid att bli överviktig så då måste viktminskningen också få ta tid. Alla minus är minus! Hade jag inte gått på ViktVäktarna hade jag förmodligen fortsatt gå upp i vikt istället. 

Det tar dessutom tid för hjärnan att förstå. Innan viktminskningen hade Malin ångest för sin kropp och beställde kläder på postorder för att slippa prova i butik. 
– Jag köpte länge för stora kläder!

För att behålla motivationen har Malin tagit foton på sig själv i trosa och bh var tredje månad. 
– Jag kan fortfarande känna mig lite tjock vissa dagar och då är det jättebra att kolla på de gamla korten för att få det svart på vitt. 

Positiv press
Malin tror inte att hon skulle klara att gå ner i vikt på egen hand. Det gick bra när hon hade pressen från sina kompisar under tävlingen, men sen gick hon upp i vikt igen. 
– Min coach har varit guld värd, hon har stöttat och pushat mig hela vägen. Men även pappa har varit betydande. Han lovade att betala för mitt medlemskap om jag visade att jag kunde gå ner i vikt så det blev en slags positiv press som fungerar på mig. 

Inte svårt
Som många andra så tycker Malin att det bästa med ViktVäktarna är att man får äta allt. 
– Jag brukade säga att chips och dippa har byggt denna kropp! Med ViktVäktarna behövde jag inte förbjuda det helt, utan körde med ViktVäktarnas egna chips vilket gjorde att jag kände mig nöjd ändå. Allt är tillåtet och jag ser det inte som en diet, utan en livsstilsförändring. Egentligen är det ju inte alls svårt eftersom man får äta allt! Det svåra kan vara att begränsa sig men så länge man gör medvetna val så går det också lätt. Nu gör jag medvetna val, fast omedvetet!

Prioriterar sig själv
Ångesten har försvunnit och Malin har istället fått en bättre självkänsla och prioriterar sig själv.
– Jag har blivit bättre på att prioritera min vardagsmotion och går en promenad varje lunchrast. De positiva effekterna är många; jag är mycket gladare, orkar mer och har fått bättre hållning!