Framgångshistorier

Susanne har hittat sin självkänsla igen

Det var när Susanne skulle gifta sig på Aruba som hon insåg hur stor hon hade blivit. När hon kom hem gick hon till ViktVäktarna som hjälpte henne att hitta sin självkänsla igen.

Susanne, Möten, 14 kg

 

“ – När jag såg min skugga tänkte jag; ”vad är det för en flodhäst!”, säger Susanne.  ”


Susanne har gått ner i vikt med ViktVäktarna en gång tidigare men den gången gick hon aldrig hela vägen till att bli Guldmedlem. 
– Jag tänkte att jag skulle klara det sista själv men det gjorde jag ju inte. Sen blev jag gravid med barn nummer två. Trots komplikationer tog jag mig tillbaka. 
Men sen smög sig kilona på igen och då visste Susanne att den enda vägen att gå var till ViktVäktarna.
– Jag visste ju att ViktVäktarna fungerade och den här gången skulle jag fullfölja det.

Från snabba lösningar till planering
Susanne har alltid haft en man som har lagat maten till henne och ofta blev det snabba lösningar med halvfabrikat och såser. När hon började på ViktVäktarna gick hon ”all in” och använde sig av alla verktygen för att lyckas.
– Jag började laga mat efter ViktVäktarnas recept. När jag handlade använde jag appen och jag lärde mig att byta ut vissa livsmedel till smartare val.

Susanne har ändrat sin livsstil men gör fortfarande inte avkall på någonting. 
– Jag tänker mig för och planerar nu. Jag har fått en helt annan medvetenhet om mat, det är som en ny värld. Nu vågar jag testa nya recept och är mer involverad. Kylen är fylld med grönsaker!

Nuförtiden lagar Susanne och hennes man maten tillsammans. 
-Min man Partik har varit ett stort stöd under min viktresa!

Stöttande coach
– Min coach Katarina har varit ett enormt stöd som har pushat mig under hela resan. Vid något tillfälle stod vågen stilla och då hjälpte hon mig att fokusera på vad jag faktiskt hade presterat och nästa vecka gick det ju bra igen.

Förutom coachen så är de andra medlemmarna också ett stort stöd på mötet.
– På mötena delar man kunskap med andra medlemmar och stöttar varandra. Jag hade väldigt dålig självkänsla så det har varit värdefullt att prata med andra i samma situation och att se de som har lyckats.

Inre drivkraft
Resultaten kom fort och gjorde att Susanne fick motivation till att fortsätta sin viktminskning. 
– Jag gick in för det till 100 % och när jag ser att det faktiskt fungerar så får jag en inre drivkraft. Men det gäller att vara envis, tänka positivt och att alltid fortsätta kämpa. Har man viljan så fungerar det för alla.

Bra flyt
Susanne har gått in i sin viktminskning med fullt fokus, något som betalar sig i längden. 
– Det gäller att lägga om sina vanor och sitt tänk, sen är det inte alls svårt. Det är som att lära sig cykla. Det bara flyter på nu!

Ökad självkänsla
Förutom att Susanne är piggare, smidigare och orkar mer så har hon fått tillbaka sin självkänsla och känner sig fin i sina klänningar. 
– Klänningar som jag hade innan jag fick barn passar igen. Det är en fantastisk känsla!