Framgångshistorier

Vägen till guldmedlemskap är inte lång – ta kontrollen!

Bodil hade känt övervikten smyga sig på under flera år. Till slut var gränsen nådd och hon bestämde sig för att ta tag i problemet och gick med i ViktVäktarna. Sedan 2009 är hon guldmedlem, idag går hon på möten och väger sig med tio veckors mellanrum.

Bodil, Möten, 13 kg

 

“ – Att bli guldmedlem är ett fantastiskt system, om jag nu skulle gå upp i vikt igen får jag hjälp att bli uppmärksam på det. Jag har många redskap som kan plockas fram om det skulle behövas igen. ”

 

När Bodil gick upp i vikt så ökade hon ett kilo per år, vilket inte är mycket men efter tio år blir det en del extrakilon. Bodil som alltid tränat behövde förändra kosten och visste inte riktigt hur hon skulle göra själv. Hon bestämde sig för att testa ViktVäktarna eftersom det verkade vara ett tillåtande program. När Bodil började på ViktVäktarna så gick hon snabbt ner till sin målvikt, på ca 4-5 månader hade hon gått i mål.

– Det viktigaste för mig var att inte gå runt och vara hungrig. Jag såg att det funkade, resultatet motiverade mig. ViktVäktarna lärde mig att äta regelbundet, tidigare hoppade jag ofta över lunchen, idag äter jag med jämna mellanrum och skriver upp allt. 
Att hålla vikten är inte längre någon kamp, Bodil har hittat sin egen variant av ViktVäktarna och hon vet vilka val hon ska göra. 
– Jag mår bättre psykiskt eftersom jag trivs i min kropp. Det speglar sig i både det sociala livet och arbetslivet.
Guldmedlemskapet håller Bodil hårt i, hon vill inte släppa taget om ViktVäktarna eftersom hon får hjälp att hålla sig på spåret.
– Att bli guldmedlem är ett fantastiskt system, det visar att ViktVäktarna tar hand om sina medlemmar och är måna om att man ska hålla sin vikt. Om jag nu skulle gå upp i vikt igen så får jag hjälp att bli uppmärksam på det. Jag har många redskap som kan plockas fram om det skulle behövas igen.

Bodils bästa tips för att bli guldmedlem:

  • Vägen till guldmedlemskap är inte lång. Du måste ta kontrollen och göra ViktVäktarna till ditt eget
  • Du behöver förändra din livsstil på längre sikt – bestäm dig för förändring.
  • Fortsätt vara guldmedlem – du fångas upp direkt om du skulle hamna där igen. Om du en gång klarat av att gå ner många kilon, vad är då +3 kg, det fixar du!