Framgångshistorier

Linda-Marie -28 kg

"Jag är mycket piggare och gladare nu. Jag har dessutom tagit vissa steg, till exempel att byta jobb, vilket är så roligt och gör att jag mår ännu bättre"
Publicerad 14 oktober 2022

Linda Marie har varit aktiv och tränat mycket i hela sitt liv. Hon har inte ätit stora mängder mat, men hon åt mycket sötsaker. Det var när hennes bror gjorde en hälsoresa som Linda-Marie fick inspiration och kände att hon ville göra något åt sin egen vikt.

Numera är Linda-Marie 28 kg lättare, tränar på ett helt annat sätt än tidigare och har under resans gång också hunnit byta jobb. Linda-Marie gjorde en hälsoresa med ViktVäktarna för några år sedan och hon visste när hon började att programmet fungerar bra för henne.

- Jag har alltid haft koll på mina portionsstorlekar och vet vad jag ska äta för att gå ner i vikt. Problemet för mig har varit att jag verkligen gillar sötsaker. Men med ViktVäktarna kan jag äta några chips på kvällen om jag vill det, bara i lagom mängd.

Klänningen - en del av målet

Förutom må bra-känslan har målet också varit en klänning som legat och väntat på henne i garderoben.

- Målet med min viktnedgång har varit att ha en så god hälsa som jag kan ha. Och att känna mig bekväm i klänningen som jag så gärna vill använda blev ett annat typ av mål.

Använder mer nyckelhålsmärkt

Det har inte varit några större förändringar i Linda-Maries matlagning men hon har provat flera recept i appen och fått upp ögonen för nyckelhålsmärkta produkter.

- Jag använder mig mycket av Milda i min matlagning till exempel, det blir lika gott som den vanliga matlagningsgrädden.

Linda-Marie nu & då:
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey
Linda-Marie har gått ner 28 kg och har fått flera hälsovinster på köpet. Numera är hon piggare, gladare och har hittat ett nytt jobb.

Linda-Marie tränar mycket, allt från ridning till slalom, spinning och styrketräning står på schemat

- Vi har byggt ett gym hemma så träningen ska vara lätt att få till. Om jag inte känner att jag har så mycket tid gör jag ett träningspass i appen, 20 minuter kan jag alltid klämma in någonstans.

Yrket hjälper till med motivationen

Hon jobbar som arbetsterapeut och får flera bra tips genom sitt yrke om hur hon ska jobba mot sitt mål och med sin inställning.

- Jag är tävlingsmänniska innerst inne, men jag vill bara inte erkänna det. När motivationen tryter plockar jag fram några av mina egna knep och försöker lite till. Det gäller att inte ge upp! Jag lyssnar också ofta på WW-podden med Karin, det är intressant och motiverande att höra andras resa.

Aktiv i appen

Linda-Marie använder appen dagligen och är aktiv i Community där hon inspirerar andra medlemmar med sina peppiga inlägg och träningsbilder.

- Jag använder appen väldigt mycket. Eftersom jag är en planeringsmänniska planerar jag måltider i förväg i appen och registrerar dem. Jag använder ofta scannern när jag är i butiken och blir osäker på vad olika livsmedel innehåller.

Inlägg från community:
Linda-Marie peppar och inspirerar andra medlemmar med sin resa.

Hon har nu nått sitt officiella viktmål på 65 kg men kommer att fortsätta på programmet för att kunna behålla sina nya hälsosamma vanor.

- Förra gången jag var med släppte jag allt när jag nått min målvikt men denna gången är mitt mål att fortsätta ett tag till så rutinerna sitter.

Mår mycket bättre nu

Linda-Marie märker stor skillnad i sitt mående nu mot vad hon gjorde när hon började sin hälsoresa för 10 månader sedan och det ena har gett det andra.

- Jag är mycket piggare och gladare nu. Jag har dessutom tagit vissa steg, till exempel att byta jobb, vilket är så roligt och gör att jag mår ännu bättre, avslutar Linda-Marie.