Må bra

Så hjälper gemenskapen online deras viktminskning

Läs om medlemmarna Marias och Lisas erfarenheter kring varför gruppgemenskapen online blivit en så viktig del av deras viktminskning.

Att kunna dela och kommentera, få mer inspiration samt delta i möten utan att vara där fysiskt – det är några av de aspekter som gjort att medlemmarna Lisa och Maria valt att engagera sig online. Här följer deras erfarenheter kring varför gruppgemenskapen online blivit en så viktig del av deras viktminskning.

Weight Watchers grundades i USA på 1960-talet. Idén var att hjälpas åt att leva hälsosamt tillsammans i ett nätverk, istället för att försöka göra det på egen hand. Till Sverige kom WW ViktVäktarna på sjuttiotalet.

I dag har tekniken möjliggjort ett annat sätt att leva hälsosamt i grupp. WW ViktVäktarna erbjuder - förutom 400 fysiska möten runtom i Sverige - även olika möjligheter att medverka i nätverk online. Du kan välja att bli Online Coach-medlem och får då stöd från en coach och andra medlemmar via en sluten Facebook-grupp. Dessutom får alla medlemmar tillgång till WW Community, som är WW ViktVäktarnas eget sociala nätverk. Community hittar du både i appen och på vår hemsida.


Råd och stöd på viktresan i sociala kanaler
Lisa har varit medlem i WW ViktVäktarna i många år, men har nyligen anslutit sig till WW Community. Hon ser redan många fördelar med det.

– Alla är öppna och delar med sig, vare sig man är man eller kvinna och oberoende av hur långt man har kommit i sin förändring, säger Lisa.

Lisa vill bli bättre på att själv dela med sig ännu mer i gruppen genom att göra egna inlägg och kommentera mer, eftersom hon känner sig starkare av att höra andras erfarenheter.

– De andra i gruppen hjälper mig att se framåt. Har man haft en något sämre invägning så kan man alltid hitta inspiration för att hamna rätt igen.

 

Lisa & Maria
Lisa
Maria

Inspiration på nya recept
För Maria möjliggjorde medlemskapet Online Coach + Digital den livsstilsförändring hon inte tidigare lyckats åstadkomma. Ett nytt program och tillgång till coaching online när frågor och funderingar dyker upp blev vändningen.

– Största fördelen är att just kunna få coaching trots att man inte går till ett fysiskt möte. Även att kunna bolla tankar och ventilera med alla andra deltagare som är med i onlinegruppen. Det är ett stort plus, säger Maria.

Maria känner att hon blir särskilt inspirerad när det kommer till mat och recept. I gruppen hittar hon tips på nya måltider, fika och mellanmål. Hon ser också till att lägga upp sina egna recept för att i sin tur inspirera vidare.

– Det är så peppande att läsa om andra, få ta del av deras nya livsstil och deras resa till förändring och inspireras av vad andra äter. Vi stöttar verkligen varandra i gruppen och peppar när det behövs. Vi är alla med för samma sak och ingen dömer.

Dagens teknik ger ännu fler möjligheter att hitta sin väg till en hälsosam livsstil. Läs mer om WW Community samt medlemskapet Online coach.