Framgångshistorier

Diana: Bröllop som målbild

Diana, -17 kg
"Jag har äntligen hittat en balans som jag inte trodde fanns!"

Diana har provat allt från LCHF till GI och Itrim, men inget fungerade i längden. Med bröllopet i sikte beslöt hon sig för att följa med en kollega till ViktVäktarna.

– Jag har aldrig trott på en massa förbud egentligen så ViktVäktarna kändes som ett sunt tänk. Jag ville inte känna att jag inte hade gjort något åt min vikt inför bröllopet så jag hoppades på att stödet från min kollega tillsammans med ViktVäktarnas möten skulle göra skillnad.

 

Inga mer skuldkänslor

 

Diana hade dåliga vanor – som att äta godis varje lördag av ren vana.

– Nu äter jag bara godis när jag är riktigt sugen på det, jag väljer mina tillfällen.

De dåliga vanorna ledde till skuldkänslor och Diana försökte om och om igen med stenhårda dieter.

– Det fungerar inte i längden. Nu har jag hittat en ny livsstil, det är inget som jag går och väntar på ska ta slut. ViktVäktarna fungerar både i vardagen och vid sociala situationer.

De nya vanorna innebär mer grönsaker, frukt och lättare produkter i matlagningen.

– Jag har inte tagit bort något från min kost, bara bytt ut. Min man är kock och vi äter samma mat, det smakar precis lika gott nu som innan.  

Diana ser även till att få in mer vardagsmotion i vardagen.

– Jag promenerar istället för att ta bussen. På helgen har jag fått för vana att gå i motionsspåret.

 

Bröllop som målbild

Fotograf bröllopsbilder: Mattias Hamrén 

 

Motivation på olika sätt

 

Diana är aktiv på ViktVäktarnas Community och ser det som en stor inspiration. Dessutom är mötena viktiga för att hålla motivationen.

– Om det krävs att jag går på möten regelbundet för att gå ner i vikt och hålla den så är det värt det. När motivationen tryter ser jag även till att vara extra noga med att registrera i appen, då ser jag alltid resultat.

Bröllopet var såklart en stor motivationsfaktor för Diana, men nu fokuserar hon på alla vinster.

– Jag kommer inte släppa det här, när man känner skillnaden på hur kläder sitter och ser bilder på sig själv så får jag motivation. Jag kände mig tung, orkade inget och mådde dåligt. Nu är jag piggare och orkar mycket mer!