Framgångshistorier

Hälsosystrarna gör hela resan tillsammans

Emma & Emelie, -25 kg totalt!

Tittar du in på Instagramkontot @halsosystrarna så får du se två sportiga, vältränade tjejer som bjuder på sunda maträtter, träningsbilder och - lördagsgodis! Bland mycket annat. För det är systrarnas devis och övertygelse: “Äta allt men inte alltid”. Men det är svårt att föreställa sig att Emma 23 och Emelie 26 någonsin levt på latsidan.

Emma berättar att de en månad innan jul förra året bestämde sig för att förändra sina livsstilar tillsammans.

- Vi satt hemma hos Emelie en lördagkväll, som vi ofta gör eftersom vi bor så nära varandra och umgås jämt. Då började vi prata om mina sambokilon och Emelies gravidkilon. Båda kände vi att det var dags att ta tag i det, och tänkte varför inte göra det ihop!

Sagt och gjort. De ställde sig på vågen samma kväll. Direkt efter det surfade de in på ViktVäktarnas hemsida och anmälde sig!

- Instagramkontot hade Emelie sedan innan, men vi bestämde oss för att ändra namn och göra det till vårt gemensamma för att dela med oss och inspirera andra, berättar Emma.

Och inspirerat har de gjort, med råge! Kontot har sedan starten vuxit från 70 till 5100 följare!

- Ju fler som följer oss desto mer inspirerade blir vi själva! Vi får också otroligt många tips från andra, så det är verkligen åt båda hållen.

 

Tydliga mål och delmål har hjälpt

 

Emma och Emelie satte upp tydliga mål från dag ett. Och de var noga med att deras pojkvänner, Linus och Oliver, var med på noterna så att de skulle vara beredda att stötta.

- Båda killarna har varit fantastiskt stöttande! Vi har anpassat programmet efter hur vi lever, och vi äter fortfarande den mat vi alltid har gjort, berättar Emma
 

Linus och Oliver gillar också maten och mår dessutom mycket bättre än innan. Emelie tror att många har en dömande bild av vad ViktVäktar-liv innebär.

- Det finns en felaktig föreställning av att man typ lever på bröd och vatten. Men vi är verkligen levande bevis för att det inte är så! Jag lagar ofta falukorv med potatismos eller lasagne. Det blir lika gott med lättmjölk i moset exempelvis.

Men att vara ViktVäktare innebär även att ständigt jobba med mental träning, något som Emelie satsat mycket på.

- Om jag sitter i tv-soffan och är sugen på något så brukar jag ha en dialog med mig själv: "Varför är jag sugen? Är jag hungrig? Uttråkad? Trött? Och hur kommer jag känna mig om jag äter fast jag inte behöver?" Det har faktiskt hjälpt mig massor!

 

Vill vara förebild för döttrarna

 

Den fysiska träningen har också tagit allt större plats i systrarnas liv, även om de båda alltid varit aktiva inom fotboll. De har båda varsin hund, vilket såklart innebär mycket motion. Dessutom hade Emelie i våras satt som mål att springa 5 km.

- Jag klarade 4,5 km på 45 minuter i våras, och då anmälde jag mig till Vårruset. Jag sprang på 26 minuter. Det var en sådan otroligt skön känsla!

Nu har hon anmält sig till Midnattsloppet och Tjurruset på 1 mil vardera.

- Hade någon sagt detta till mig för ett år sedan hade jag aldrig trott på det!

För Emelie är det också viktigt att hennes två döttrar på 1 och 3 år växer upp med en sund livsstil.

- De ser ju vad jag gör och vill göra likadant! Min 3-åring var med mig på crossfit för mammor och sa: “Jag vill också göra burpees och bli stark som mamma!”

Hälsosystrarnas ViktVäktar-favoriter