Framgångshistorier

Eva: "Det här är den bästa presenten jag har givit mig själv!"

Eva, -15,5 kg

"Jag var förvånad över hur lätt det gick i början!"

För tre år sedan bestämde sig Eva för att sluta röka. Hon kände på sig att kilona skulle komma automatiskt, men tänkte att det var säkrast att ta en sak i sänder.

- Jag ville känna mig stabil och helt nikotinfri innan jag gick på nästa utmaning. Sen gav jag mig själv ett ultimatum: “Du får ett år på dig, sen går du ner till WW ViktVäktarna”.
 

WW ViktVäktarnas studio, där möten hålls varje vecka, ligger mycket centralt i Uddevalla, och på gångavstånd från Evas hem.

- Närheten och tillgängligheten har betytt mycket för mig. Det finns ingen ursäkt att inte gå dit.

Första tiden var Eva Digital-medlem, vilket innebär att man följer programmet via WW ViktVäktarnas app, online.

- Men då är man där i sin ensamhet. Det sociala man får på mötena, med andra medlemmar och inte minst coachen, är ovärderligt som stöd!

Det var också först när hon och 4 kollegor bestämde sig för att gå till mötena i studion varje vecka som hon började se resultat.

- Jag var förvånad över hur fort det gick i början. Det var ju så lätt! Jag tänkte “varför går alla omkring och gnäller över att de är tjocka?” Plötsligt åt jag så mycket att jag aldrig var hungrig! Det var det som fascinerade mig mest.

Eva, nu och då
Eva nu
Eva då

Ett mentalt lyft

 

Effekterna av viktminskningen har varit påtagliga för Eva.

- Det här är den bästa resan jag gjort någonsin. Mentalt har jag blivit mycket gladare. Det kändes väldigt deprimerande när jag tidigare böjde mig framåt för att ta på skorna och magen var i vägen. Nu känner jag mig snygg i klänningar som hängt längst in i garderoben de senaste åren.

Även om hon alltid rört på sig mycket i jobbet så känns även den biten lättare och roligare.

- Nu studsar jag fram istället! Det är en härlig känsla.

 

Matlådor och små tallrikar

 

De största förändringarna som Eva gjort är att planera sin mathållning och att alltid ha matlåda med sig.

- Eftersom jag jobbar i skolan så har jag aldrig haft matlåda med mig innan. Men buffén som serveras där kan vara förrädisk. Det är lätt att man äter för mycket av det goda.

Hemma lagar hon i stort sett samma sorts mat som innan men väljer bort de feta mejeriprodukterna.

- Ett knep är också att servera maten på den lilla tallriken. Visst hänger salladen över kanten ibland, men så ser det ju samtidigt väldigt gott och aptitligt ut!
 

 

Evas favoritrecept och bästa tips!

 

Eva låter sig gärna inspireras av recepten i appen, men följer dem inte slaviskt. Storfavoriten nummer ett bland WW ViktVäktarnas recept är bananpannkakor.

- De lagar jag väldigt ofta. Perfekt om man har bruna bananer liggandes. Och de passar till det mesta, som mellanmål med hallon och keso eller till fikat. Oftast gör jag dem i ugnen, utan något fett alls.

Evas favoritrecept