Framgångshistorier

Malin fimpade för gott, gick med i ViktVäktarna och började springa marathon!

Malin, -10 kg

"Att gå med i ViktVäktarna är det bästa jag har gjort! Tack vare viktminskningen sprang jag loppet, utan smärta dessutom!"

När Malin slutade röka för 6 år sedan så gick hon upp i vikt. Då började hon med LCHF och lyckades gå ner som hon ville. Men…

- Jag gick ju upp alltsammans igen. Den typen av mat ville jag ju inte leva på. Jag vill kunna njuta av en bulle eller chokladbit ibland, och inte minst, äta samma mat som resten av familjen!

Efter en tids övervägande bestämde hon sig för att ge ViktVäktarna en chans trots att hon tidigare sagt “aldrig!”.

- Min sambo sa till mig: “du kan ju om du vill”. Och det är ju faktiskt sant. Jag har en stark vilja när det väl gäller! Och beslutet att gå med ångrar jag aldrig.

All Inclusive-medlemsskap var det enda alternativet för Malin. Även om hon nu är Guldmedlem sedan ett par månader så fortsätter hon gå på veckomöten.

- Mötena betyder jättemycket! Närkontakten man får med andra är ovärderlig. Alla stöttar varandra, ger tips och råd. Vi är jämlikar som har stor förståelse för varandra.

Det tog lite mer än 4 månader för Malin att nå sitt mål på 58 kg. I dagsläget ligger hon på 56 och trivs bra med det.

När hon nu har gått på jämviktsprogrammet så tycker Malin att hon klarar sig bra. Det är mycket som går per automatik. Vad som är lagom portionsstorlek eller vilket alternativ som är smartast.

- Men det svåra börjar nu - att hålla vikten. Därför släpper jag inte taget om mötena än på ett tag. Jag vill vara helt säker på att jag inte halkar tillbaka i gamla vanor.

Malin hade ett annat tydligt mål med sitt medlemskap i ViktVäktarna - att klara ett Marathon. Och det gjorde hon i mars i år.

- Att gå med i ViktVäktarna är det bästa jag har gjort! Tack vare viktminskningen sprang jag loppet, utan smärta dessutom.
 

 

Malins favoriter!

 

  • Jag äter bara vanlig mat! Det är portionsstorlekarna och de lättare alternativen som gör skillnaden för mig: Superminikeso och lättgrädde till exempel. Finns även syltsorter som är lättare. Man behöver faktiskt inte ändra sin tillvaro så jättemycket.
  • Kyckling i alla former! Tacosås är smart och gott till kycklingrätter.
  • ViktVäktarnas chipspåsar som man kan köpa på möten. De är guld värda i tv-soffan!
  • Sist men inte minst - scannern i appen. Den använder jag hela tiden!