Framgångshistorier

Små förändringar ledde till en hållbar livsstil

Isabella, - 42 kg

När Isabella vägde in sig på ViktVäktarna vägde hon nästan 120 kg.

– ViktVäktarna kändes till en början övermäktigt men nu känns det som ett sätt jag kan leva resten av mitt liv.

Matmissbruk

Isabella har testat många olika dieter men alltid gått upp i vikt när hon började äta som vanligt igen.

– Jag tyckte inte att det kändes som att ViktVäktarna riktade sig till mig, men min mamma som var ViktVäktare tjatade för att jag skulle följa med, så tillslut gav jag det en chans.

När Isabella kom till ViktVäktarna hade hon en osund relation till mat, och har i efterhand insett att det var ett matmissbruk. Hon inbillade sig att hon åt nyttigt när hon i själva verket åt alldeles för stora portioner och gömde undan mat så att ingen skulle kunna se vad hon åt.

– ViktVäktarna i kombination med en psykolog gjorde att jag fick bukt med matmissbruket.  Genom att planera in all mat, även onyttiga saker, i min budget kunde jag unna mig saker utan att någon behövde ifrågasätta om jag verkligen skulle äta det.  En viktig del var också att erkänna för min omgivning att jag hade ett osunt beteende som jag ville förändra.

En sak i taget

Isabella trodde till en början att hon skulle behöva ändra hela sitt beteende på en gång, men hennes coach Kerstin rådde henne att fokusera på en sak i taget.

– Jag började med att ändra min frukost. Tidigare bestod min frukost säkert av 25 SmartPoints. Nu äter jag knäckebröd med keso och skinka till frukost.

Isabella har hämtat mycket motivation från mötet och coachen och gått på mötet varje vecka, även om hon haft en dålig vecka.

– På mötena får jag min viktigaste inspiration. Kerstin är en rolig föreläsare och efter varje möte känner jag mig peppad.

Ibland tappar Isabella motivationen i någon vecka, men nu kan hon känna sig trygg med att veta att den hela tiden kommer tillbaka.

– Det gör att jag kan vara mer spontan nu. Jag vet vad jag kan äta och hittar alltid tillbaka till goda vanor.

Medlemmar-Isabella före och efter

För sin egen skull

Isabella har alltid ridit och tränat för  att hon mår bra av det.

– Jag tränar inte för att gå ner i vikt, utan för att det är en härlig känsla att känna att jag klarar av att t.ex. springa 5 km. Jag gillar att hela tiden sätta nya mål att sträva efter.

På samma sätt är det med viktminskningen – Isabella har gått ner i vikt för att må bra.

– Ingen annan ska poängtera om jag behöver gå ner i vikt eller inte, det är upp till var och en att bestämma över sin egen kropp. Vi borde vara mer accepterande mot varandras kroppar.

Isabella har äntligen hittat ett sätt som hon kan leva resten av sitt liv, som hon mår bra av.

– Det är skönt att det är flexibelt och att det inte finns några förbud. Det är ingen diet. Jag ska fortsätta gå på möten och bli guldmedlem.