Framgångshistorier

ViktVäktarna blev andra chansen för Gert

Gert, -13,5 kg

 

För ett år sedan hade Gert inte en tanke på att han någonsin skulle bli medlem i ViktVäktarna.

- Min övervikt har kommit smygande över åren. Visst märkte jag att jag hade extrakilon. Men jag har alltid motionerat. Och något sockersug har jag heller aldrig haft!

Gerts viktresa började med en stor hälsoundersökning som han fick delta i genom sin privata sjukförsäkring.

Han fick veta att han hade perfekta värden. Med undantag för ett aningen lågt njurvärde… “Men det var inget att tänka på” hade läkaren sagt.

Detta visade sig senare vara en felaktig bedömning. Vårdcentralen uppmärksammade njurvärdet och Gert kallades till specialistmottagningen på sjukhuset.

- Jag förstod inte vad det skulle vara bra för. Jag var ju fullt frisk och hade perfekta värden! Dessutom kände jag mig frisk!

 

Chockbeskedet förändrade allt

 

Den nya undersökningen konstaterade att Gert bland annat hade högt blodtryck och högt blodsocker. Han riskerade såväl diabetes som hjärtinfarkt. Dessutom var han centralt överviktig, det vill säga bukfetma med 13,5 kg övervikt. Eller som den nya läkaren uttryckte det: “Du är ju halvdöd!”

- Detta besked kom alltså 2 månader efter att jag hade blivit friskförklarad vid hälsoundersökningen!

I januari i år gick han med i ViktVäktarna. I juni hade han nått sin målvikt på 77 kg.

På frågan vad det är han har förändrat och vad som givit resultat kommer svaret tveklöst: "Maten! Till hundra procent. Jag äter faktiskt mer nu, men det är riktig mat!"
ViktVäktarna blev andra chansen för Gert
ViktVäktarna blev andra chansen för Gert
Gert, -13,5 kg

Maten är hemligheten

 

Idag mår Gert så mycket bättre.

- Framför allt märker jag det i knäna. Tänk dig 13,5 kg mindre tyngd på knäna. Det gör en väldig skillnad.

På frågan vad det är han har förändrat och vad som givit resultat kommer svaret tveklöst.

- Maten! Till hundra procent. Jag äter faktiskt mer nu, men det är riktig mat! Innan åt jag ofta två mackor till lunch. Nu kan det istället bli en omelett eller en soppa. Och jag äter betydligt mer grönsaker än tidigare.

 

Gör som de säger så går du ner!

 

Det bästa med ViktVäktarna tycker Gert är att man får lära sig hur man ska äta.

- Gör man som de säger och följer programmet till punkt och pricka så går man ner. Såklart måste man vilja. Men jag gör det jag ska. Inget ska stå i vägen. Sån är jag! Visst händer det att jag fuskar… Och jag kommer ha mina bakslag framöver. Men då är det bara upp på banan igen!

 

Njuter fortfarande av läcker mat

 

Gert har haft stor glädje av såväl appen som de goda recepten på hemsidan. Inte minst Matmuffins och frukostbullar som ofta bakas i stora mängder och förvaras i frysen där hemma.

- Men även sopporna som är märkta med SmartPoints vill jag slå ett slag för.
Gert är en hängiven matlagare. Men det måste vara få ingredienser, och det får inte ta för lång tid. Favoriten från ViktVäktarna.se är Currydoftande rispanna med räkor. Receptet hittar du här!